Villa Amparo, patrimoni del poble valencià

Ressenyem esta important noticia

http://www.gva.es. La Generalitat ha formalitzat la compra de la qual va ser la casa d’Antonio Machado durant els anys que va residir a Rocafort. L’immoble, conegut com a Vila Amparo, consta d’un indubtable valor històric, arquitectònic, artístic i patrimonial. “Gran part de la rellevància del xalet resideix en el fet que va servir de residència al poeta durant la Guerra Civil, entre novembre de 1936 i març de 1938, quan el Govern de la República va traslladar la capital d’Espanya a València”, ha explicat el President.

Durant la seua estada en aquesta tradicional vila valenciana d’estil eclèctic i dotada d’ampli jardí, Machado va desenvolupar una important labor literària i cívica, col·laborant amb diverses publicacions i en els actes culturals organitzats pel govern republicà, de manera que l’edifici recull el testimoniatge de part de la vida i obra del poeta.

L’immoble, que està catalogue com a Bé de Rellevància Local i forma part de l’Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià, consta de xalet, pati enllosat i jardí. Ocupa una superfície 31 àrees, sent la part edificada de 350 metres quadrats i ha sigut adquirit per la Generalitat per un 1,4 milions.

Galeria d’imatges. Fotos: Antonio Marín Segovia

 

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s